Kvalitní zrnkovou kávu nepoznáte podle ceny. Na trhu je mnoho velkých značek, jejichž obchodní model je založený spíše na silném marketingu, který podporuje značku, než na kvalitní surovině a péči o produkt.
I v ostatních oborech výroby, od nábytku po hudební nástroje platí, že nejčastěji najdete kvalitu v řemeslné dílně než v masové výrobě. Kuchyň sestavená a vyrobená profesionálem Vám vydrží déle než ta z Mobelixu, kterou si sami sešroubujete.
Když chcete nakoupit kvalitní kávu zde je nápověda:
vyhněte se Lidlu
hledejte specializovanou prodejnu
bežte do lokální pražírny
hledejte na obalu datum pražení nikoli expirace
pijte kávu praženou nejdéle před 6 týdny (pokud si budete chtít pochutnat opravdu hodně tak do 3 týdnů)
Jestli chcete dál pokračovat ve zužování výběru směrem ke kvalitní kávě, tak mám další doporučení. I u kvalitních prodejců a pražíren kávy hledejte, ty jednodruhové. Směsy káv mají svoje opodstatnění, ale více zážitků a rozmanitostí najdete „single origin“ káv. Určitě mi dáte za pravdu, až se posunete s testováním káv směrem k pražírnám a budete zkoušet jejich sortiment.