Každá normální konvice se skládá … z ničeho se skoro neskládá, když má víko, tak je to moc. Je jednoduchostní alfa mezi kuchyňskými potřebami. A potom postavte našince s celoživotní zkušeností před konvici, která se dá rozšoubovat na půl a ještě má uvnitř dva filtry. To vyvolá v člověku, který z rodinného prostředí neví o co jde, naprostý šok.
Několik vteřin nervozity při prvním použití je naprosto zanedbatelná cena za skvělou kávu, kterou dostanete z moka konvice.
I když jste milovník pořádného espressa, tohle pro Vás bude zpestření. Celý kávový svět musí uznat, že moka konvice je v poměru cena a výkon nejlepším nástrojem baristy domácího. To k čemu je tím pádem také předurčena, je být skvělým dárkem pro znalce i naprosté laiky, kteří budou nadšeni ještě víc.
Kávu namelte jako na espresso.
Vodu do konvice nalijete pod ventil, který vidíte z venku i zevnitř.
Kávu zarovnejte po okraj filtru volně a nestlačujte ji.
Jakmile se objeví kává v horní části, ztlumte plamen na polovic.
Nyní přichází fáze vychutnání kávy, s tou určitě radit nepotřebujete.
Konvici nemyjte saponátem.
Vybrali jsme pro Vás hezké, názorné video, které však neznamená, že je podmínkou přenosný hořák. Naopak výhodou moka konvic je právě to, že často fungují na elektrickém, plynovém i sklokeramickém sporáku.