Prostorový design kávovaru hraje klíčovou roli nejen ve vzhledu zařízení. Kromě toho ovlivňuje také každodenní provoz v kavárně nebo u vás doma. Ergonomie kávovaru ...
Kromě pružinových kávovarů se u pákových modelů setkáváme se dvěma typy ovládání – elektronickými a mechanickými tlačítky. Každý typ má své výhody a nevýhody, ...
Tradiční pákové kávovary využívají k ohřevu vody elektrické odporové topné spirály, které postupně zahřívají bojler. Současný technologický rozvoj však umožnil nový přístup k problematice ...
Jedním z hlavních součinitelů výsledné chuti espressa je mimo jiné veličiny také tlak. Někteří výrobci ve svých kávovarech používají konstantní tlak 9 barů, moderní ...
Proporcionálě - integrační - derivační regulace je velice pokročilá metoda řízení teploty, která se často vyskytuje ve špičkových profesionálních kávovarech. Na jaké bázi tento ...
Ohřev vody v kávovaru je klíčový proces, který se neustále rozvíjí a posouvá kupředu. Od jednoduchých bojlerových systémů až po moderní indukční ohřev přinesl ...
Bojler je patrně jedna z nejdůležitějších součástek v kávovaru. Zajišťuje totiž retenci a stabilitu teplé vody, která je pak rozváděna dále. Jelikož je espresso ...
Příprava espressa může být docela komplikovaná. Pro optimální výsledek je totiž nezbytné mít vše precizně seřízené a plně funkční. Procesy, které ovlivňují teplotu a ...