Již několikrát jsem se v minulosti zmiňoval o reverzní osmóze, jedná se o celkem sofistikovanou metodu úpravy vody. Ta je v drtivé většině nezbytná ...
Zejména po ránu baristé často bojují s dobou nahřívání pákového kávovaru. Každý kávovar potřebuje svůj čas, který záleží na mnoha ohledech, avšak důležité je ...
Dřevěné doplňky kávovarů nabývají na popularitě a není se vůbec čemu divit. Spojují totiž ergonomii, skvělý design a dlouhotrvající kvalitu. V dnešním článku na ...
Také oblast kávových mlýnků má své špičkové reprezentanty, oproti levnějším řadám tyto mlýnky poskytují klíčové vlastnosti navíc. V čem jsou prémiové mlýnky lepší? Skutečně ...
Největší výzvou pro baristu je v prvé řadě správná kalibrace mlýnku a následné naměření přesného množství mleté kávy do portafilteru. Správná gramáž kávy je ...
Zelený kávový extrakt je v dnešní době populárním tématem v oblasti hubnutí. Údajně obsahuje spoustu bioaktivních složek, zejména kyselinu chlorogenovou, která by měla být ...
Velmi diskutovaným tématem, které se týká především gastronomických provozů je, zda kávovar přes noc vypínat. Odpověď na tuto otázku vás možná překvapí, proto si ...
Žádný kávovar není úplně bezporuchový a dokonalý, jednou za čas se najdou menší problémy, které je potřeba vyřešit. V dnešním článku zaostřím na běžné ...
Káva je obchodovaná komodita stejně jako například drahé kovy, její cena se na trhu neustále pohybuje. Momentálně kávový trh zažívá mimořádnou krizi, která má ...
Kyselost kávy ovlivňuje mnoho faktorů, nejen samotné pražení. Některé z nich můžeme jako baristé upravit, jiné jsou dané a nelze je změnit. V dnešním ...